O soseski

Zakaj bi v soseski Vile Brdo ustvaril svoj dom

Privlačna lokacija

Najprej govori soseki vprid privlačnost lokacije. Nahaja se na vzhodnem robu vasi Kokrica, na delno, z nizkimi gradnjami pozidanem podeželju. Okolje je tipična gorenjska krajina s pogledi na gore, griče, travnike, pašnike in gozdove. 

 

Umirjeno okolje 

Okolje je umirjeno. Ne daje slutiti, da je le streljaj od priključka AC Kranj zahod in gorenjske prestolnice z vso najpomembnejšo upravno, športno, izobraževalno in gospodarsko infrastrukturo.

 

Nizka gradnja

Sosesko Vile Brdo sestavlja šest nizkih večstanovanjskih objektov ki ne presegajo etažnosti K+P+N+M. V vsaki etaži bo majhno število stanovanj. Največ devet v bloku številka 1, v bloku številka 2 in 3 pa je po 5 stanovanj. 

Kleti so v celoti namenjene shrambam in parkiranju. Pritličja imajo neposredno povezavo z vrtovi, nadstropja in mansarde pa proti sončni strani obrnjene bivalne terase.

 

Urejena infrastruktura

Soseska se nahaja blizu središča Kranja, z vso javno in upravno infrastrukturo. Je tudi nekaj minut oddaljena od avtocestnega križa in sredi številnih izhodišč za rekreacijo in sprostitev.

 

Vile Brdo vstopna

 

 

Faze gradnje

Razvoj soseke predvideva dve fazi: 

 

  • A (objekti 4, 5 in 6), ki je že zgrajena .
  • B (objekti 1, 2 in 3).

 

V gradnji je faza B, ki jo sestavljajo objekti 1, 2, in 3 na zahodnem delu obravnavanega območja. V vseh treh objektih je skupno 19 stanovanj različnih velikosti, od enosobnih, dvosobnih, do dvoinpolsobnih, trisobnih, triinpolsobnih, štirisobnih ter štirisobnih – dupleks stanovanj. 

 

Prostorska ureditev nove soseske se ujema z obstoječimi okoliškimi gradnjami. Arhitekturno ne bo izstopala. Bodo pa stavbe dovolj razgibane, da bodo okolju prispevale svež, modernejši pridih.

 

 

Situacija

 

Stopite v stik z nami